Kandidati-pulë që kandidon për deputet në zgjedhjeve hungareze, József Tichy-Grács i tregon Euronews atë që e frymëzoi për të veshur një kostum pule dhe për të hyrë në garën politike të prillit.

A mund të votohet një burrë në një kostum pule në parlamentin hungarez?

József Tichy-Grács nuk është si kandidatët e tjerë në Zgjedhjet e Përgjithshme të prillit në Hungari. Ai vrapon për zyrë në një kostum të plotë pule dhe maskë.

Pse? "Unë mendoj se njerëzit në Hungari kanë humbur besimin tek politikanët njerëzorë, prandaj është e arsyeshme të supozojmë se ata do të besojnë një pulë apo një qen," tha ai për Euronews.

Cila është Partia e Two-Tailed Dog?

Në Szeged në vitin 2006 u krijua Partia "Two-Tailed Dog" nga një kandidat i pavarur, i veshur gjithashtu si gorilla dhe babagjyshi i Krishtlindjeve.  

Emri i tyre është një metaforë e bishtit të qenit.

"Ne jemi partia më serioze në historinë e politikës hungareze", tha "pula".

Mbledhja e mbështetjes

Tichy-Grács tha se grumbullimi i 500 nënshkrimeve të nevojshme për të kandiduar si kandidat në qarkun e Gyor-Moson-Sopron nuk ishte e vështirë për të.

"Njerëzit më përkrahën me gjithë zemër," tha ai. "Unë thjesht shkova dhe paraqita premtimet e mia tek njerëzit dhe ata ishin të etur të nënshkruanin".

Premtimet e fushatës

Disa nga premtimet e partisë është blerja e kolltuqeve të reja për deputetët në Parlament, pasi siç mendon "shpendi", ato aktuale nuk janë shumë të rehatshme.

Ai gjithashtu dëshiron të zgjerojë një lumë në Sopron dhe të krijojë një port në të duke lejuar anije të mëdha për të udhëtuar poshtë në qytet, në mënyrë që të përfitojë ekonomia lokale.

Megjithatë, këto nuk janë premtimet më të mëdha.

Kandidati ka edhe një ëndërr tjetër;"Do të doja të shkoj në shtëpi me një nëndetëse në fund të një dite të gjatë dhe do të më duhet një xhakuzi në nëndetëse të ndihem rehat. "

Politikisht, partia e tij do të donte të "shkatërronte demokracinë sepse njerëzit janë të sëmurë dhe të lodhur nga ajo gjithsesi".

Çfarë do të dëshironin të shihnin në Hungari?

Pula do të donte të krijonte një Kratrak, "diçka ku jo vetëm udhëheqësit e emëruar mund të vidhnin por edhe klasa punëtore e përditshme", tha ai.

"Mendoj se do të ishte një ngatërrim i mirë."

Çfarë do të bëjë nëse fiton?

Aktualisht jeton në Austri, Tichy-Grács, tha se do të kthehej në Hungari nëse ai do të zgjidhej.

"Nëse arrij të fitoj do të kujdesem për të gjitha nevojat e mia njerëzore dhe të pulës, dhe të kthehem në Hungari.

"Unë gjithashtu premtoj se do të shkoj në pushime jashtë vendit - kjo është diçka që shumë hungarezë nuk mund t'i përballojnë, por politikanët patjetër mund ta bëjnë", shtoi ai.

Ai e sheh veten si "kundërshtari më i fuqishëm" për partitë rivale të mëdha apo të vogla.

/Ora News.tv/