Vëzhgimi i balenave nuk është pa rreziqet e veta, pasi turistët në bordin e një anijeje Australiane zbuluan se poshtë barkës së tyre ishte gjitari i madh i cili kërceu me kurriz dhe për pak sa nuk përmbysi anijen e tyre.

Anija, që shërben për të vëzhguar kafshët detare jashtë brigjeve të Port Macquarie, i kishte të merituara paratë e turistëve kur një balenë shumë e madhe u ngrit me kurriz, duke krijuar një valë të madhe dhe duke lagur shumë prej turistëve.

Pamjet e incidentit u postuan menjëherë në rrjetin social Facebook nga Port Jet Cruise Adventures, kompania e cila shëtiti spektatorët rreth zonës, duke i treguar gjitarin që kërceu deri në majë të mjetit lundrues.

Fatmirësisht, balena kërceu aq sa për të mos lënduar njeri dhe rënia sërish në ujë i la turistët qullë./Ora News.tv/