Të dhënat e qindra përdoruesve të Facebook kanë ekspozuar në serverët e Amazon, tregon një studim i hulumtuesve të sigurisë.

Njerëzit mund të shihnin fjalëkalimet, adresat e emailit, emrat e llogarisë dhe numrat e identifikimit tek komentet dhe reagimet.

Serverat e ruajtjes nuk ishin të mbrojtura me fjalëkalim, që do të thotë se cdo person mund ti shikonte dhe shkarkonte.

Hulumtuesit në kompaninë e sigurisë kibernetike UpGuard zbuluan ekspozimin e të dhënave, raporton Bloomberg. Rrjeti social Facebook nuk ka bërë ende asnjë reagim për këtë cështje.

Kjo është një prej skandaleve të shumta që kanë ndjekur rrjetin gjigand gjatë këtyre muajve.

/Ora News.tv/