Një artist i specializuar në artin 3D ka krijuar një seri pikturash epike hiper-realiste të peshqve dhe zvarranikëve. Çuditërisht, artistët kalojnë deri në 10 muaj në çdo kryevepër.

Hy Young-Sung Kim, 45-vjeç, nga Koreja, nisi veprimtarinë e tij në vitin 1993 dhe shkoi njerëzit me pikturat e tij prej vaji.

Kim tha që shikuesit shpesh ngatërrojnë punën e tij me fotografinë.

Çdo pikturë, e cila zakonisht është e frymëzuar nga natyra ose jeta e qytetit, i merr atij tre deri në dhjetë muaj për të përfunduar.

Hy tha: "Unë çudis njerëzit me artin tim, shpesh njerëzit do të thonë 'wow kjo nuk është një foto,' kur ata e kuptojnë se unë kam pikturuar imazhin". 

Duhen rreth tre deri në 10 muaj për të përfunduar veprat artistike.

"Unë po kërkoj një hiperrealizëm ekstrem që i paraprin çdo realiteti, do të jetë më real se fotografitë dhe vëzhguesit me definicion të lartë", tha ai.

Hy Young-Sung Kim u diplomua në Departamentin e Pikturës, Kolegji i Arteve të Bukura, Universiteti Hongik në Seul, Korenë e Jugut, në vitin 1997.

Pikturat e tij variojnë në çmimin prej 17,000 - 34,000 paund.

/Ora News.tv/