28 Shkurti do të shënojë nisjen e aplikimeve për 52 programet e subvencioneve në bujqësi, këtë vit për herë të parë mbi bazë të aplikimit online.

Në zbatim të porosisë së Kryeministrit Edi Rama në fermrat e Lushnjes kanë mbërritur edhe studentët e Universitetit Bujqësor të cilët po i njohin me mundësinë e përfitimit

Student:  "Kooperimi është e vetmja formë organizimi që fermerët të mund të arrijnë të rrisin konkurshmërinë në treg.

Por fermerët dhe blegtorët e vegjël të lushnjes, ankohen se skema e re nuk është për ta, por prodhuesit e medhenj dhe grumbulluesit

Fermer: "Mbjellim si të na vijë, shesim që....as fëmijët tanë s'mbajmë dot me bukë"

Fermer: "As nuk shpresoj fare.

Fermer: "Këto skema deri tani janë të pabazuara fare për ta ndihmuar fermerin

Për përfaqësuesit e Agjensisë së Zhvillimit Bujqësor e Rural, copëzimi i parcelave është problemi i madh i fermerëve shqiptarë, ndaj edhe skemat mbëstesin bashkimet e tyre

Altin Çaço, përfaqësues i  AZHBR "Mbase mund të jetë problem që tokat në Shqipëri janë të copëtuara, janë....Sipërfaqja e fermës është e vogël

Qeveria ka përcaktuar një fond  1.6 miliardë lekë për skemat e subvencioneve, por ndër vite fermerët janë ankuar për kriteret dhe abuzimet që sipas tyre u kanë hequr mundësinë e përfitimit

/Ora News.tv/