Zgjohesh në mëngjes duke e fikur të paktën dy herë  (ose edhe më shumeë ) zilen e alarmit, skenë e njohur për të gjithë apo jo?

Këtu ka një sqarim nga ekspertët pse zgjimi me alarm në mëngjes është kaq i vështirë.

Gjatë gjumit temperatura bie në disa gradë.

Në mëngjes, disa orë pas gjumit, ajo fillon të ngrihet dalëngadalë për të kapur vlerat optimale. 

Kjo të ndihmonë të zgjohesh gradualisht dhe me energji që vjen në rritje, krejt ndryshe nga c'ndodh kur zgjohedh në mes të natës. 

Zgjimi pas një zileje të dytë është më keq se zilja e parë. 

Ky argument është mjaft i thjeshtë: Mbyllja e ziles së parë dhe kthimi në gjumë i jep një sinjal trurit që, në thelb, thotë: Koha për të pasur një cikël tjetër gjumi. Është 10 minuta. 

Alarmi i ardhshëm të zgjon ndërsa trupi po fillon një cikël të ri, që në të vërtëtë është koha më e keqe për t'u zgjuar. 

Ndaj dhe ekspertët këshillojnë që të zgjohesh pas alarmit të parë. 

Natyrisht, është më e thjeshtë ta thuash sesa ta bësh, por nëse e nxit veten pak më shumë në fillim, atëherë do të mësohesh dhe do t'ia arrish.

/Ora News.tv/