Nënkryetari i bashkisë së Elbasanit, Artim Kovaçi në një intervistë për Ora News shpjegoi organizimet për ditën e Verës në këtë qytet.

Ai tha se kjo festë nuk është e imitueshme, dhe mbledhja e lules Manushaqe e bën atë të dallueshme nga qytetet e tjera që mund ta festojnë.

Artim Kovaçi: Kjo korrespondon me një ditë fantastike si sot, sepse para dy ditësh ishim pak skeptikë për shkak të kohës. Prania është shumë e madhe, masat që janë marrë nga bashkia kanë qenë bindëse. Megjitatë kuptimi i ditës së verës është traditë. 

Nuk është një festë që mund të imitohet. Kënaqësia e kësaj pune e kërkon që të gjithë njerëzit të largohen nga qendra e qytetit dhe të shkojnë në kodrat e qytetit dhe të mbledhin lulen e Manushaqes, e cila duhet të jetë e pranishme në çdo familje elbasanase. Kjo është tradita që e bën të ndryshme këtë festë nga të gjithë qytetet e tjera që mund ta imitojnë këtë festë.

Aktivitetet do ta vazhdojnë deri në orën 11. Ka demonstrim të arteve marciale dhe kënaqësia do të jetë e madhe për dy orë pastaj çdo gjë kalon në mënyrë individuale.


/Ora News.tv/