Macron ka deklaruar  se nuk do të pajtohet me kërkesën e presidentit që kushtet e Amerikës të negociohen në Marrëveshjen e Parisit për klimën.

Ai bëri komentet e tij në një intervistë të CBS në prag të një takimi mbi klimën që ai kishte organizuar në Paris.

Z. Macron dënoi mënyrën në të cilën SHBA kishin nënshkruar një marrëveshje ndërkombëtare dhe pastaj u tërhoqën prej saj.

"Shtetet e Bashkuara nënshkruan Marrëveshjen e Parisit.Dhe është jashtëzakonisht keq vendimi thjesht për t'u larguar dhe për të mos nxitur të tjerët të rinegociojnë vetëm sepse njëri ka vendosur të largohet. "

Presidenti Macron synon të udhëheqë botën në përmbushjen e ambicies së marrëveshjes së klimës së Parisit për të mbajtur rritjen globale të temperaturës deri në 2C.

Ai gjithashtoi shprehu se nuk ishte i gatshëm të akuzohej nga gjeneratat e ardhshme për shkallën e problemit të klimës, ndërkohë që mund të bënte diçka për ta zgjidhur atë.

/Ora News.tv/