Ka ndërruar jetë në moshën 92 vjeçare, Liri Belishova, anëtare e Byrosë Politike dhe e Komitetit Qendror të PPSH-së si dhe një drejtueset kryesore të Partisë Komuniste që nga vitet e para të krijimit të saj.

Belishova ka lindur në 19 tetor 1926.

Ajo më vonë njihet si një nga kundërshtaret e ish-diktatorit Enver Hoxha.

Në demokraci, ajo ka kërkuar ndjesë për krimet e komunizmit.

Ajo ka përjetuar një nga internimet më të egër dhe ka vuajtur skëterrshëm larg syve shuarjen e jetës së vajzës së saj.

/Ora News.tv/