Bota e çiklizmit në zi.

Lee Fancourt, rekordmen në garën prej 6900 km përmes Europës është ndarë nga jeta në moshën 40 vjeçari.

Çiklisti anglez  theu rekordin e shpejtësisë në sfidën përreth Europës, në të cilën përshkruhen 12 shtete të ndryshme.

Ai vendosi rekordin  në 21 ditë, 14 orë dhe 29 minuta, duke zhvilluar 160 km e fundit me një brinjë të krisur.

Vdekja e tij është përshkruar si një goditje masive nga komuniteti çiklistik.  

/Ora News.tv/