Aubrey Herbert dhe Shqipëria e pavarur është libri nga studiuesi Muharrem Qarri për mikun e Shqipërisë. Figura e një nder miqve me të dashur për shqiptarët në periudhen e shpalljes së pavarësisë vjen në një botim plot fakte bazuar në arkivin e shtetit dhe ne ditarin e diplomatit.

Profesori Muharrem Shqarri sjell një botim për mikun e shqiptarëve në periudhën e pavarësisë. Figura e Aubrey Herbert vjen në këtë libër historik në një tjetër dimension jo vetëm si diplomat, por edhe si një individ ku në ditarët e tij mbajti shënim detaje të qarta dhe tragjike nga për fatin e Shqipërisë.

Shqarri: Avokati i çështjes shqiptare, u bë diplomat i Shqipërisë në një kohë kur Shqipëria nuk kishte përfaqësues nëpër vende të ndryshme të Evropës dhe në një kohë kur Shqipëria ishte vënë në tregun ndërkombëtar për të plotësuar orekset e fqinjve. Janë letërkëmbimet që ka pasur me personalitet shqiptare të kohës.

Autori thekson se Herbert u bë zëri i Shqipërisë në Evrope kur ne nuk kishim delegatë per të na përfaqësuar.

/Ora News.tv/