Një fotografi që tregon garueset e një konkursi brazilian me bikini duke inskenuar pikturën e famshme të Leonardo DaVinci  "Darka e Fundit" thuhet se ka ngjallur indinjatën e katolikëve.

Imazhi i diskutueshëm ishte pjesë e një fushate promovuese për paraqitjen e ardhshme të 'Miss Bumbum', një garë që çdo vit zgjedh gruan më të bukur të Brazilit.

 Edicioni  i këtij viti zhvillohet më 9 nëntor në Sao Paulo.

Si një 'marifet publik i pacipë', themeluesi i konkursit Cacau Oliver kishte tetë finaliste si Jezusi dhe apostujt e tij në pikturën e famshme të Da Vinci-t.

Ka një ndryshim të madh: Jezusi ndoshta nuk ka veshur kurrë një bikini me ngjyrë portokalli të ndritshme.

Oliver zgjodhi garuesen Daiana Feguerdo për t'u ulur në vendin e Jezusit, sepse ajo kishte marrë më shumë vota nga shikuesit deri më tani.

"Ishte takimi i fundit i grave para përfundimit të madh", tha ai për gazetarin e Newslink Matt Roper.

"Më kujtoi Darkën e Fundit. Ishte aty, ku Krishti u tradhtua nga Juda, për shkak të xhelozisë dhe, si ai apo ajo, gruaja me më shumë vota është gjithashtu objekt i xhelozisë.

"Ajo është në qendër dhe vajzat e tjera do të duan ta kryqëzojnë, sepse ajo mori më shumë vota se sa ata."

Ai këmbënguli se publiciteti i bezdisshëm nuk ishte fyes dhe nuk kishte për qëllim të shokonte askënd, por të tjerët nuk pajtohen me këtë.

Ati Clesio Vieira, një prift nga Rio de Janeiro, tha se fotografia "ka thyer kufijtë e etikës dhe respektit, të gjitha në emër të parave", sipas gazetave braziliane.

"Kjo nuk është krijimtari", tha Vieira. "Është vulgarizimi i të shenjtëve dhe është thellësisht pa respekt."


/Ora News.tv/