Ilaçi i parë që ka bazë marijuane është e disponueshme në 50 shtete të Amerikës, por që jepet vetëm me recetë nga mjeku.

Ky rast është shënuar në histori pasi pati shumë kërkesa derisa u bë i ligjshëm. Në qershor, Administrata e Ushqimit dhe Drogës miratoi përdorimin dy herë në ditë të ilaçit që merret nga goja, Epidiolex, për të trajtuar dy forma të rralla të epilepsisë që fillojnë në fëmijëri.

Sot, ky ilaç lejohet të merret me recetë në 50 shtete të Amerikës.

Nuk është ende e qartë se pse përbërësi, i quajtur kanabiod, ose CBD, redukton krizat tek disa njerëz që vuajnë nga epilepsia.

/Ora News.tv/