Fabrika e Jaguar Land Rover (JLR) po planifikon një mbyllje për dy javë në fund të tetorit.

Fabrika më e madhe e Britanisë fajësoi dobësimin e kërkesës globale, veçanërisht në Kinë, dhe është përballur me rënien e shitjeve të naftës në muajt e fundit.

JLR njoftoi se punonjësit në Ëest Midlands do të paguheshin edhe gjatë mbylljes dhe asnjë punëtor nuk do të pushohet.

Zyrtari kombëtar i Kombeve të Bashkuara, Des Quinn, tha se ulja e kërkesës po dëmton industrinë e makinave në Mbretërinë e Bashkuar dhe zinxhirin e furnizimit.

/Ora News.tv/