Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres i ka bërë thirrje Trump që të mos largohet nga marrëveshja me Iranin

Sipas Guterres, "Marrëveshja e Iranit ishte një fitore e rëndësishme diplomatike dhe duhet të ruhet

Ne nuk duhet ta heqim atë marrëveshje nëse nuk kemi një alternativë më të mirë", thotë ai.

Marrëveshja e 2015 u nënshkrua për të parandaluar blerjen e armëve bërthamore nga Irani

Trump ka qenë një kritik i fortë i marrëveshjes dhe nuk ka vendosur akoma nëse do të qëndrojë

Aleatët evropianë kanë rënë dakord që marrëveshja është mënyra më e mirë për të ndaluar armët bërthamore

/Ora News.tv/