Marka Harley-Davidson ka në plan të zhvendosë disa prodhime të motorëve larg SHBA-ve për të shmangur tarifat e Bashkimit Evropian.

Javën e kaluar, BE-ja vendosi tarifa të larta për objektet e shtrenjta në SHBA, duke përfshirë motoçikletat.

Masat janë një përgjigje ndaj detyrimeve të reja të ShBA ndaj importeve të çelikut dhe aluminit.

Harley-Davidson me bazë në Ëisconsin tha se kostoja në rritje nga tarifat kërcënon shitjet e saj ndërkombëtare, të cilat ajo po përpiqet të zgjerojë.

Kompania ka fabrika në Australi, Brazil, Indi dhe Tajlandë, si dhe në SHBA.

Pritet që ngritja e Harley-Davidson në prodhim të bëhet nga 9-18 muaj.

/Ora News.tv/