Ndërsa lufta siriane vazhdon, shpirtrat zemërgjerë në vend sigurojnë kujdes për macet, duke vendosur tuba me ushqim dhe ujë.

Profili në Twitter @SyrianCats është pikërisht ashtu siç duket - një llogari dedikuar maceve që jetojnë në Siri. Miqtë e mbuluar me qime në foto duket se janë të humbura.

Jeta në rrugë mund të jetë e vështirë për çdo kafshë, por edhe më keq në një vend si Siria, e cila është kapluar nga një luftë civile që nga viti 2011. Mirëpo, falë një grupi njerëzish në Damask, shumë mace të cilat normalisht duhet të jenë të dëshpëruara për vaktin e tyre të ardhshëm, tani mund të shkojnë në vende të veçanta për ushqime dhe pije.

Një fotografi që të ngroh zemrën tregon një kotele të shpëtuar nga rruga.

Një tjetër tregon një njeri që jep darkë për 11 mace të uritura.

/Ora News.tv/