Bunn qau dhe shtrëngoi duart e gjyqtarit që e liroi atë pasi kaloi 17 vjet të jetës së tij pas hekurave për një krim që nuk e kishte kryer.

Bunn, tani 41 vjeç, ishte 14 vjeç kur u akuzua për vrasje të shkallës së dytë për vdekjen e një oficeri korrektues jashtë detyrës në Crown Heights, Brooklyn në 1991.

Bunn, dhe një tjetër adoleshent me emrin Rosean Hargrave, u akuzuan se qëlluan  Rolando Neischer dhe partnerin e tij Robert Crosson, duke vjedhur automjetin.

Neischer vdiq, ndërsa Crosson mbijetoi të shtënat dhe u bë dëshmitari i vetëm.

Në vitin 2016, u zbulua se detektivi kryesor i çështjes, Louis Scarcella, përdori 'praktika të rreme dhe mashtruese'.

Të martën, Bunn u lirua nga akuza për vrasje.

"Unë dua të them faleminderit, sepse ka, 27 vjet që luftoj për jetën time", tha Bunn përmes lotëve që i derdheshin në fytyrë.

Pasi gjyqtari njoftoi se Bunn ishte liruar, ai iu afrua stolit dhe i kapi duart. Ndërsa gjykata shpërtheu në duartrokitje, Bunn uli kokën dhe qau.

"Unë jam më shumë se i emocionuar për këtë ditë," tha ShawnDya Simpson nga Gjykata Supreme e Bruklinit. "Ishte 14 vjeç në atë kohë. Kjo nuk mund të ketë ndodhur ndonjëherë. '

Jashtë sallës së gjyqit, Bunn u tha gazetarëve se ai u ndje i 'bekuar' dhe "falenderoj Zotin që kam arritur këtë pikë'.
/Ora News.tv/