Miliarderi Bill Gates dëshiron që mushkonjat e modifikuara gjenetikisht të përdorin seksin për të shkatërruar pasardhësit e tyre në një përpjekje të çuditshme për të zhdukur malarien.

Themeluesi i Microsoft po financon 4 milionë dollarë në përpjekje për të trajtuar sëmundjen e mbartur nga vektorët, e cila përhapet nga kafshimet e mushkonjave dhe vret 445,000 njerëz në vit.

Plani është për lirimin e mushkonjave të modifikuara gjenetikisht në jetën e egër, duke kërkuar femrat për pllenim.

Kur mushkonja bashkohet, mashkulli do të kalojë në një gjen vetë kufizues, që do të thotë se pasardhësit e tyre femra do të vdesin para se të arrijnë moshën e rritur.

Mushkonjat meshkuj nuk pickojnë, por femrat e bëjnë këtë për të ushqyer me gjakun  e njeriut për të rritur vezët e tyre.

Mushkonjat nisin pickimet vetëm kur janë të rritura, por me projektin e ri,  pasardhësit kurrë nuk do ta arrijnë atë fazë të pjekurisë.

Mushkonja gjenetikisht e modifikuar pastaj mund të vazhdojë të bashkohet me shumë femra të tjera të egra, duke vazhduar të kalojë në gjenin vdekjeprurës "deri në 10 breza".

/Ora News.tv/