Kosova ka ndaluar zyrtarët serbë për të hyrë në territori i saj. Ky sanksion bëhet për "propagandën e tyre të vazhdueshme dhe lajmet e rreme", duke nxitur betejën e fundit diplomatike midis dy palëve.

Zyrtarët e Beogradit nuk do të lejohen të "vizitojnë Kosovën dhe të gjitha kërkesat do të refuzohen për aq kohë sa kjo sjellje vazhdon" , raporton AFP duke cituar zyrtarët në Kosovë.

Në maj, Kosova gjithashtu ndaloi kryeministren e Serbisë Ana Brnabiç pasi e akuzoi atë për komente "raciste" kundër shqiptarëve, gjë të cilën ajo e mohoi.

/Ora News.tv/