Është e vogël, vendoset në lëkurë dhe është funksionale deri në 16 vjet. Ky është kontraceptivi i ri i kompjuterizuar, i përbërë nga një çip i cili mund të komandohet nga një telekomandë. Pajisja lëshon një dozë të vogël nën lëkurë, një hormon levonorgestrel, i cili mund të ndalohet në çdo kohë duke përdorur një telekomandë. Këto kërkime po bëhen nga hulumtuesit e Massachusetts në Instituti e Teknologjisë. Projekti i mbështetur nga Bill Gates, do të testohet në eksperimentet para klinike në SHBA dhe mund të vijë në treg në vitin 2018. Chip do të ketë një çmim konkurues për masat e tij 2 cm, ndërsa tanket e vogla me hormone janë të ruajtura ne një mikroçip prej 1,5 cm brenda pajisjes.

/Ora News.tv/