Shkencëtarët në Romë kanë shfaqur dorën e parë bionike me ndjenjat e vërteta të prekjes.

Almerina Mascarello është personi  që humbi dorën e majtë në një aksident gati një çerek shekulli më pare.

Në 2014, i njëjti ekip ndërkombëtar prodhoi dorën e parë bionike.

Por pajisjet shqisore dhe kompjuterike me të cilat ishte e lidhur ishin tepër të mëdha për të dalë nga laboratori.

Tani teknologjia është e vogël sa mund të përshtatet sa një çantë shpine, që e bën atë të lëvizshme.

Dora Bionic  'i sheh dhe i kap' objektet automatikisht.

Ekipi i zhvillimit përfshinte inxhinierë, neuroscientiste, kirurgë, elektronikë dhe specialistë të robotikës nga Italia, Zvicra dhe Gjermania. 

/Ora News.tv/