Fundviti risjell në atdhe emigrantët të cilët zgjedhin te kalojnë festat nën shoqërinë e familjarëve. Bashkë me ta në pikat kufitare rikthehen edhe rradhët. Edhe pse fluksi është i lartë, autoritetet greke në pikën kufitare të Kakavijës punojne vetëm me dy sportele.

në anën tjetër të kufirit radha i kalon 7 km, ndërsa qytetarët shprehen të revoltuar për pritjet e gjata ne temperatura te ulëta.

e kundërta ndodh ne palën shqiptare ku në funksion të emigrantëve janë vendosur të gjitha sportelet 4 në hyrje e po aq në dalje.

Në pikën kufitare të Kakavijës gjatë 24 orëve të fundit kanë hyrë në territorin shqiptar mbi 6000 shtetas shqiptarë ndërsa kanë dalë rreth 2 497 të tjerë.

Radhët e gjata dhe pritjet nuk kanë munguar as në pikën kufitare të Kapshticës ku pala greke punon me 3 sportele ndërsa ajo shqiptare me katër të tilla.

Në këtë pikë përgjatë 24 orëve të fundit kanë hyrë 5420 shtetas shqiptarë ndërsa kanë dalë rreth 656 shtetas të tjerë.


/Ora News.tv/