SHBA, Franca dhe Britania e Madhe kanë realizuar një sulm ajror në Siri si hakmarrje ndaj dyshimeve për përdorimin e armëvë kimike kundër popullsisë civile në Douma javën e kaluar.

Por shtetet në arenën ndërkombëtare janë ndarë në mendimet e tyre nëse sulmi ishte i drejtë apo jo.

Ja shtetet që mbështesin sulmin ajror në Siri janë: 

- Shtetet e Bashkuara

- Mbretëria e Bashkuar

- Francë

- Gjermani

- Turqia

- Arabia Saudite

- Katar

- Kanadaja

- Japonia

- Australi

- Izrael

- Shqipëria

- Kosova

Shtetet që kundërshtojnë sulmet në Siri

- Regjimi sirian

- Rusia

- Irani

- Kina

/Ora News.tv/