Bashkë me kualifikimin e Suedisë, janë 29 skuadrat të cilat tashmë e kanë siguruar një biletë për në Kupën e Botës, që do të zhvillohet verën e vitit të ardhshëm. 

Kanë mbetur vetëm 3 skuadra për të plotësuar të gjithë pamjen, të cilat do të dalin nga çiftet Australi – Honduras, Peru – Zelandë e re dhe ndeshja tjetër nga Europa, Irlandë – Danimarkë

Rusia (vendi organizator)

Brazil (CONMEBOL)

Iran (AFC)

Japoni (AFC)

Meksikë (CONCACAF)

Belgjikë (UEFA)

Kore e Jugut (AFC)

Arabia Saudite (AFC)

Gjermani (UEFA) 

Angli  (UEFA)

Spanjë (UEFA)

Nigeria (CAF)

Kosta Rika (CONCACAF)

Polonia (UEFA)

Egjipti (CAF)

Serbia (UEFA

Islanda (UEFA)

Franca (UEFA)

Portugalia (UEFA)

Uruguai (CONMEBOL)

Argjentina (CONMEBOL)

Kolumbia (CONMEBOL)

Panama (CONCACAF)

Maroku (CAF)

Senegali (CAF)

Tunizia (CAF)

Zvicra (UEFA)

Kroacia (UEFA)

Suedia(UEFA)

/Panorama sport/ 

/Ora News.tv/