Më shumë se 300 çiklistë u mblodhën në Romë të veshur si babagjyshi i Krishtlindjeve për të mbledhur para për bamirësi për fëmijë që vuajnë nga kanceri. Fjala u përhap shpejt në komunitetin e çiklizmit në mediat sociale, dhe qindra të tillë u mblodhën në qendër të Romës. "Ky demonstrim vjen në prag të Krishtlindjeve është ideja jonë për të mbledhur fonde  për ilaçe për fëmijët që janë prekur nga sëmundjet. Ne duam të japim një gëzim dhe duan të rrisin ndërgjegjësimin e njerëzve në lidhje me përdorimin e biçikleta në Romë," tha çiklisti Claudio Vetorella. Shumë njerëz vendosën të bashkohen dhe të ndihmojë në ngritjen e fondeve për bamirësi të përkushtuar për të ndihmuar fëmijët e sëmurë. "Natyrisht kjo është një mënyrë për të gëzuar veten me miqtë tanë, për të festuar Krishtlindjet dhe gjithashtu për të mbledhur fonde për  Spitalin e  Fëmijëve," tha  duke buzëqeshur Vanessa Buzancha. Kryeqyteti italian është i njohur për trafikun e rënduar dhe problemet e mëdha të ndotjes së ajrit. Edhe pse zyrtarët e qytetit po punojë vazhdimisht në programet për transport më të qëndrueshme, duke përfshirë edhe autobusë dhe makina elektrike dhe skemat për ndarjen e biçikletës, masat shtrënguese kanë goditur përpjekjet për të përmirësuar mjedisin.  

/Ora News.tv/