Një grua në New Hampshire, në SHBA është vënë në akuzë për vjedhjen e një kompjuteri portativ, i njohur gjerësisht si Laptop nga një haker. Ky i fundit po përpiqej të mashtronte njerëzit në marrjen dhe dërgimin e kompjuterave të blerë ilegalisht jashtë vendit.

Sipas Associated Press, që citon raportet e policisë, 51-vjeçarja Jennifer Wozmak u përgjigj "punës" në internet për të dërguar kompjuterin jashtë shtetit.

Pas marrjes së laptopit, në vend të dërgimit të saj, gruaja dërgoi një pirg revistash jashtë vendit. Wozmak shiti kompjuterin tek dikush tjetër.

Në mars, Policia e Wolfeboro u kontaktua nga një pronar biznesi i cili tha se një haker kishte përdorur llogarinë e tyre për të blerë kompjuterin. Policia gjurmoi Wozmak, i cili tani është akuzuar për vjedhje.

/Ora News.tv/