Zëvendëskryeministri i Kosovës, Enver Hoxhaj ka dënuar veprimet më të fundit të Serbisë kundër liderëve të Kosovës, duke keqpërdorur organizatat ndërkombëtare.

Së fundmi, Serbia ka arritur që përsëri t’i kthejë në data-bazën e Interpolit flet-arrestet për Thaçin dhe Haradinajn.

Hoxhaj tha se ky keqpërdorim i institucioneve ndërkombëtare nga ana e Serbisë, po vazhdon duke përdorur akuza që tashmë janë dëshmuar të jenë të rrejshme.

Zëvendëskryeministri Hoxhaj deklaroi se këto veprime nuk janë as në frymën e marrëdhënieve të mira fqinjësore, as në frymën e perspektivës evropiane, e aq më pak kjo nuk do të ndihmojë normalizimin e raporteve mes dy vendeve.

“Serbia vazhdon të abuzojë me organizatat ndërkombëtare për ta dëmtuar Kosovën përmes flet-arresteve të Interpolit, me deklarata që tashmë janë dëshmuar të jenë të pavërteta. Kjo sjellje nuk është në frymën e marrëdhënieve të mira as të perspektivës evropiane, aq më pak e ndihmon normalizimin e marrëdhënieve mes dy vendeve”, ka shkruar Hoxhaj në Twitter.

Ndërakq, ministri i Brendshëm serb ka deklaruar sot se Interpoli i ka rikthyer flet-arrestet për presidentin dhe kryeministrin e Kosovës, të cilat ishin tërhequr nga data-baza e kësaj organizate në dhjetor të vitit të kaluar. /Telegrafi/

/Ora News.tv/