Rreth 30 kuaj janë djegur të gjallë pas shpërthimit të flakëve që vijojnë në kodrat e Kalifornisë

Flakët arritën një fermë duke shkaktuar djegien e 30 kuajve nga 60 që ishin si dhe të shumë kafshëve të tjera.

Si pasojë e zjarreve të fuqishme janë djegur deri tani më shumë se 32 mijë hektarë dhe kërcënohen nga flakët më shumë se 12 mijë ndërtesa.

Autoritetet kanë urdhëruar evakuimin e rreth 200 mijë njerëzve Zjarrëfikësit presin që beteja me zjarret të vazhdojë deri në fund të javës.

/Ora News.tv/