Kryeministrja britanike Theresa Maj po u jep të dhëna të reja deputetëve britanikë për helmimin e ish-agjentit të dyfishtë rus, Sergei Skripal dhe vajzës së tij. Ajo thotë se është përdorur një agjent nervash ushtarak të Commons-it nga Rusia që ishte përgjegjëse për helmimin.

Ajo tha se ishte "shumë e mundshme" që sulmi ishte ose një akt i drejtpërdrejtë nga shteti rus në Britani.

"Qeveria ka arritur në përfundimin se ka shumë gjasa që Rusia të jetë përgjegjëse," tha ajo.

"Ose ky ishte një akt i drejtpërdrejtë i shtetit rus kundër vendit tonë, ose qeveria ruse humbi kontrollin e këtij agjenti nervor potencialisht katastrofik dhe i lejoi të hyjë në duart e të tjerëve", tha ajo.

Ajo shtoi se Boris Johnson, sekretari i jashtëm, thirri ambasadorin rus në zyrën e tij të hënën. Ai tha se Rusia duhet të shpjegojë se cili nga dy shpjegimet e mundshme është e saktë. Ajo thotë se ambasadori duhet të përgjigjet deri në fund të ditës së  martë.

/Ora News.tv/