Fushata e kompanisë Beko, "Ha si kampionët" ka mbërritur edhe në Shqipëri për të ndërgjegjësuar fëmijët dhe prindërit e tyre për tu ushqyer në mënyrë të shëndetshme. Beko, në bashkëpunim me Neptun dhuruan disa paisje elektroshtëpiake për shtëpinë e fëmijëve “Zyber Hallulli”.

Në kohën kur obeziteti dhe kequshqyerja po kthehen në burim të shumë problemeve shëndetësore, kompania e elektroshtëpiakeve Beko ka ndërrmarë një fushatë ndërgjegjësimi në të gjithë Ballkanin.

Fëmijët e braktisur nga prindërit dhe të strehuar në shtëpinë “Zyber Hallulli” ishin në qendër të fushtës “Ha si kampionët” që synon edukimin e brezit të ri dhe jo vetëm për të zgjedhur ushqime të shëndetshme.

Kompanitë Beko dhe Neptun dhuruan për shtëpinë “Zyber Hallulli” disa pasije elektroshtëpiake.

Sllobodan Prpos:"Ne duam të promovojmë ushqimin e shëndetshëm pasi rezulton se shumë fëmijë vuajnë nga obeziteti, gjithashtu ne po promovojmë edhe ushqimet që domosdoshmërisht nuk duhet të jenë të shrenjta por janë të shëndetshme. Në Shqipëri në fokus së fushatës sonë janë fëmijët pa prindur, për institucionet që kujdesen për to do të bëjmë disa dhurime".

Shefi i kuzhinës, Renato Mekolli, ndau me fëmijët dhe të pranishmit e tjerë disa receta të shëndetshme.

Pas Beogradit, Podgoricës dhe Tiranës Beko do të prezntojnë nismën e saj “Ha si kampionët” edhe në qytete të tjera të Ballkanit, ku vizitorët do të kenë mundësinë të mësojnë më shumë rreth bazave të ushqyerjes.

/Ora News.tv/