Gjigandi i kërkimit në internet Google po planifikon  ndërtimin e 180 satelitëve për ti lëshuar në orbitë të ulët për të siguruar lidhjen e internetit në zona të ndryshme të botës ku mungon shërbimi i tij. Detajet e këtij projekti nuk janë bërë ende publike por sipas një zëdhëndëse nga Google thuhet se iniciativa e Google për investimin në internetin satelitor mund të shkojë deri në 3 miliard dollarë, dhe se ky projekt do të përmirësojë jetët e njerëzve. Ndërsa analistët e tregut besojnë se ky investim i Google është i vlefshëm dhe se do ketë përdorim të gjërë nga njerëzit.

/Ora News.tv/