Pedagogia Julinda Gjikaj e ftuar në emisionin “Ekopolitikë” në RTV Ora u shpreh se të rinjtë zgjedhin të ikin nga Shqipëria, sepse shohin se në një vend tjetër i del leverdia.

Julinda Gjikaj: Nisur nga pyetja a bëjnë mirë apo bëjnë keq studentët apo të rinjtë që ikin, edhe të ikurit nga një vend ku e parë gjithmon veten se duhet të ishe, pra atdheu është leverdi. Nuk është më një zgjidhje. Pra nëse e kënvështrojmë me faktin se ku të bën leverdi i bie që po bëjmë një kosto oportunitet shumë të madhe. Një jetë ka njeru dhe do të llogarisi atje ku ka më të mbuluara nevojat.

/Ora News.tv/