Kryetari i Dhomës së Fasonistëve, Gjergji Gjika, problemin e korrupsioni e she të lidhur me sistemin dhe ligjet në vend.

I ftuar në emisionin "Ekopolitikë" në RTV Ora, Gjika iu referua ligjit për rripin e sigurimit për të cilin parashikohet gjobë nga 1-3 mijë lekë.

Që këtu, tha ai, ligji lë hapësira për paligjshmëri pasi rripin ose e vë, ose nuk e vë.

Gjika: Kemi një ligj ne për rripin e sigurimit.  Ligji thotë nëse nuk kë vënë rripin dënohesh 1 mijë-3 mijë lekë. Rripin ose e ke vënë, ose nuk e kë vënë. Çfarë do të thotë kjo? Ja jep policit vetë lekët. Ke një ligj tjetër ti që është 26 rroga gjobë për atë që kap të pasiguruar.Ja kam bërë këtë pyetje ish-kryeministrit kur e bëri këtë. I thashë sa 500 mijë të reja ke grumbulluar?Asnjë. Ama nja 80 nga ata që duhet të grumbullonin këtë i kishin blerë shtëpitë.Edhe vetë sistemiu, rregullat e lojës i vendos në mënyrë të tillë që ata që janë poshtë të bëjnë ca lekë që ti sjellin në fushatë dhe të ndodhin ato që ndodhin.U kuptua kjo skemë.Këtë lojë e rregullon ai që i ka gjërat në dorë, jo aq që është në studim.

Kristo: Para se të bëjnë një ligj, i kanë gjetur thembrën e Akilit pastaj e bëjnë ligjin.

/Ora News.tv/