Futja e grupit Kosmos, presidenti i së cilës është ylli i Barcelonës, Gerard Pique në botën e tenisit do të tronditë themelet e sportit.

Ndryshimet që duhet të bëhen në lidhje me konkursin revolucionar të Kupës Majeste do të ndryshojnë strukturwn sipas gazetës angleze "The Telegraph".

Grupi Kosmos do të financojë çmimin, i cili do të jetë një turne ekspozitë, jo një zyrtar në kalendar, dhe data e tij e mundshme do të ishte pas gjysmëfinaleve të Kupës Davis .

"ITF dhe Kosmos Tennis janë ende duke punuar në disa çështje të ndryshme dhe ngjarje të mundshme për javët e prillit dhe shtatorit, "-thanë zyrtarë të grupit të Pique për "EFE"." Është planifikuar të komunikohen më shumë detaje kur ato janë në dispozicion për t'i shkuar përpara planit. 

Në këtë turne do të marrin pjesë 64 lojtarë në të cilin fituesi merr të gjithë shpërblimin e çmimit dhe 63 lojtarët e mbetur nuk do të marrin në shtëpi asnjë cent të vetëm. Grupi Kosmos ishte një nga drejtuesit kryesorë të finaleve të Kupës Davis dhe premtoi një investim prej tre miliardë euro gjatë 25 viteve të ardhshme.

/Ora News.tv/