Gazetari Arbër Hitaj i ftuar në emisionin “Ekompolitikë” në RTV Ora u shpreh se të rinjtë e sotëm kur futen në tregun e punës kërkojnë më shumë seç mund të ofrojnë.

Arbër Hitaj: Unë jam i parimit që i miri e gjen gjithmon rrugën e tij. Po marr shembullin e vetes për ta ilustruar se çfarë dua të them me këtë. GJithmon nuk e kam pasur asnjëherë problem për të gjetur një vend pune. Ndoshta për të qenë në nivele drejtuese është e vështirë sepse ka të bëjë mosha, eksperienca aty ndoshta mund të duhet pak më shumë sesa thjeshtë eksperienca që ti zotëron. Nëse flasim për nivele specialisti, unë vetë vij nga bota e medias dhe mund të them që ne në media i kemi gjithmon dyert e hapura për të rinjtë që promovohen në një kohë shumë të shkurtër dhe arrijnë rroga të larta, statuse shumë të mira. Besoj se kemi një klishe e cila është e fokusuar tek miku, miku, miku. Por po të gjykoj sic kam qenë vet në fillimet e para të karrierës edhe unë kisha të njëjtin mosbesim, por koha tregoi qe e kisha gabim edhe vet. Tani që i shoh gjërat me ftohtësi vë re që në përgjithësi të rinjtë kërkojnë më shumë seç mund të japin.

/Ora News.tv/