Një asteroid do të kalojë sonte pranë Tokës me një shpejtësi më shumë se 18 milje në orë. NASA thotë se asteroidi i quajtur 2018 CB ka një gjatësi më shumë se 40 metra dhe do të kalojë 39 mijë milje larg planetit tonë, sa 1/5 e distancës mes Tokës dhe Hënës.

Sipas agjencisë hapësinore, asteroidi 2018 CB pritet të kalojë pranë Tokës sonte rreth orës 22:30, shkruan Express.

Shkencëtarët e NASA e kanë konsideruar potencialisht të rrezikshëm këtë trup qiellor dhe po e mbajnë nën monitorim.

/Ora News.tv/