Shvlerësimi i euros në Shqipëri ka ndikuar negativisht te prodhuesit e veshjeve dhe të këpucëve. Ata  ankohen se gjatë 2018 i kanë rënë fitimet  me rreth 9% dhe si rezultat kjo do të coj në shkurtimin e punonjësve dhe në rastet më të këqia edhe në falimentim

Bidaj: Kërkojmë ndërhyrjen e BSH për të stabilizuar krusin e këmbimit euro-lekë. Dhomat Kombëtare të Veshjeve dhe Këpucëve nëpërmjet kësaj deklarate kërkon një reagim urgjent të qeverisë shqiptare për të implementuar një paketë urgjente, për të arritur një zgjidhje të shpejtë të situatës për të shpëtuar nga falimentimi këtë sektor.

Shumë punonjës të sektorit fason ankohen për nivelin e ulët të pagave që variojnë nga 15 mijë deri në 20 mijë lekë. Por drejtuesit shpjegonë se kjo situatë është për shkak se kjo pjesë e punonjësve janë të pakualifikuar.

Bidaj:  Nivelet e çmimeve janë të tilla që përcaktojnë këto nivele shpenzimesh të mundshme për pagat. Ka dhe paga që shkojnë 400 mijë deri në 1 mln. Të mos marrim vetëm pjesën e pakualifikuar të punëtorëve.

Përtej këtyre problematikave, sektori i fasonerisë  ankohet se po përballet me vështirësi edhe për shkak të  mosrimbursimit në kohë të TVSH-së.

/Ora News.tv/