Portierët janë kthyer në një element të rëndësishëm të një ekipi.

Shpesh ata kthehen në pika orientimi dhe shumica e aksioneve niset nga këmbët e tyre.

Një rast i veçantë është evidentuar në takimin mes Sirisë dhe Japonisë, ku portieri sirian Ibrahim Alma vendosi ta gjuaj me dorën e djathtë dhe jo me këmbë

Alma e gjuajti sa kishte fuqi dhe loja vazhdoi normalisht. Në këtë rast kujtojmë që ai ka vepruar njësoj sikurse volejbollistet kur gjatë ndeshjes gjuajnë shërbimet.

/Ora News.tv/