Shumë njerëz bezdisen nga përtypja e të tjerëve me zë, gjë të cilën studiuesit i kanë dhënë emrin mizofoni dhe është një crregullim mendor.

Ju dëgjoni dikë duke marrë frymë pranë jush dhe nevrikoseni ose nuk shkoni në restorante pasi urreni zhurmën e përtypjes së njerëzve, gjë që ju bën mizofonë.

Mizofonia përkthehet ndryshe si bezdisje nga tingujt, gjë që u zbulua nga shkencëtarët e Universitetit Neëcastle.

Në Shtetet e Bashkuara ekzistojnë klinika të vecanta për njerezit që vuajnë nga kjo sëmundje, të cilëve i bëhen terapi për tu mësuar rreth zhurmave të jetës së përditshme.

/Ora News.tv/