Bronkiti akut është një sëmundje e rrugëve të frymëmarrjes që shoqërohet me kollë, sekrecion të hundës, temperaturë dhe simptoma të tjera.

Pneumologia Silvana Sadria është bërë pjesë e emisionit 'Diagnozë' nga Freskida Miloti ku ka folur për këtë sëmundje të shpeshtë, që është inflamacion i bronkeve.

Doktoresha foli për faktorët kryesorë të shfaqjes së sëmundjes janë viruset, mikrobet dhe faktorët alergjikë bimorë apo shtazorë në varësi të punës dhe aktivitetit të përditshëm.

Gjatë bisedës, dr. Silvana shpjegoi se disa mënyra për tu kujdesur nga kjo sëmundje e shpeshtë, diagnostikimi i së cilës nuk është aspak i vështirë.

/Ora News.tv/