Anëtari i Dhomës Amerikane të Tregëtisë, Mark Crawford i ftuar në emisionin “Ekopolitikë” në RTV Ora tregoi dy sektorët e ekonomisë shqiptare që janë drejtë monopolizimit.

Sipas tij monopoli vihet re në sektorin e naftës dhe farmaceutikës.

Mark Crawford: Monopoli është diçka që e kemi parë në të gjithë rajonin, jo vetëm në Shqipëri. Por në Shqipëri ata që fillojnë në një sektor e kapin të gjithëin për vete. Nuk ka konkurencë dhe në fund të fundit ata e konsolidojnë pozicionin e tyre dhe nuk ka konkurencë. Kjo është një gjë e keqe për tregun.

Kadia: Në çfarë fushash bëhet fjalë, në çfarë industrish?

Mark Crawford: Nga pikëpamja ime, po e shoh në sektorin e naftës e farmaceutikës. Firmat amerikane e kanë të vështirë të ndërhyjnë në Shqipëri, të paktën unë di raste për energjinë.

/Ora News.tv/