Skënderbeu është përjashtuar për 10 vite nga Kupat e Evropës. Vendimi është marrë nga Gjykata e Arbitrazhit Sportiv, CAS që i ka komunikuar lajmin klubit shqiptar.

Deklarata e plotë e CAS

"Gjykata e Arbitrazhit për Sport (CAS) ka hedhur poshtë kërkesën për masat e përkohshme të paraqitura nga klubi shqiptar i futbollit KS Skënderbeu në të cilin kërkoi të qëndrojë ekzekutimin e vendimit të lëshuar nga Trupi i Apelit i UEFA-s më 26 prill 2018.

Më 29 mars 2018, Trupi i Kontrollit, Etikës dhe Disiplinës i UEFA (UEFA CEDB) gjeti KS Skënderbeu përgjegjës për aktivitete të ndryshme të ndreqjes së ndeshjeve dhe lëshoi një vendim në të cilin

Klubi shqiptar ishte përjashtuar nga pjesëmarrja në Klubet e UEFA-s për të cilat do të ishte kualifikohen gjatë dhjetë viteve të ardhshme dhe i kanë urdhëruar klubit të paguajë një gjobë prej 1.000.000 euro.

KS Skënderbeu e apeloi këtë vendim në Organin e Apelit UEFA, i cili mbështeti vendimin e marrënga UEFA CEDB.

Më 14 maj 2018, KS Skënderbeu paraqiti një ankesë në CAS kundër vendimit të Apelit UEFA, së bashku me kërkesën për një qëndrim të ekzekutimit të të njëjtit vendim të UEFA-s; kërkesë të tillë për një qëndrim u shkarkua sot./Ora News.tv/