Ministrat Ditmir Bushati dhe Blendi Klosi kanë vijuar turin e llogaridhënies në Velipojë të shoqëruar dhe e deputetët e qarkut. Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme në fjalën e tij theksoi rëndësinë e marrjes së rekomandimit pozitiv për hapjen e negociatave por dhe të reformës në drejtësi.

Bushati: Ne kemi dy arritje themelore në këtë 6 mujor të parë të qeverisë Rama 2. E para ka të bëjë me rekomandimin që na dha KE për të filluar procesin e bisedimeve për anëtarësim në BE. Është një konfirmim për procesin e reformave që janë ndërmarrë në vend. E dyta ka të bëjë me atë ca po ndodh në sistemin e drejtësisë dhe në ndërtimin e themeleve për një shoqëri më të drejtë dhe më të sigurt. 

Ministri Klosi u ndal tek vendimi i marrë nga qeveria shqiptare për te ndaluar derdhjen e ujrave të zeza në det me qëllim plazhe sa më të pastra dhe me standarte.

Klosi: Inspektoriati i Mjedisit në 1 qershor do fillojë të kërkojë zbatimin e vendimit të marrë prej shumë kohësh që askush nuk do të lejohet të derdhi ujërat e zeza në det nga grykëderdhja e Bunës deri në Butrint.

Nga banorët u ngriten shqetësime përsa i takon proçesit të legalizimit, sherbimit të hipotekave dhe problematika lidhur me punësimet në arsim për të cilat drejtorët përkatës shpjeguan masat e marra. ndërsa ministri Bushati nënvizoi se tashmë ka nisur punën task forca e posaccme për hetimin e abuzimeve me titujt e pronësisë

/Ora News.tv/