Presidenti i Austrisë, Alexander van der Belen, shprehu besimin e tij sot se familja evropiane do të jetë e plotë vetëm me përfshirjen e plotë të vendeve të Ballkanit Perëndimor.

Ai theksoi se viti aktual do të jetë i rëndësishëm për BE.

Van der Belen, në pritjen vjetore të trupit diplomatik, tha se Austria është në favor të anëtarësimit në Bashkim të gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor.

Van der Belen gjithashtu vuri në dukje një debat për të ardhmen e BE, zgjedhjet për Parlamentin Evropian dhe krijimin e një Komisioni të ri Evropian.

"Besimi në BE dhe optimizmi janë rritur gjatë vitit të kaluar. Është e rëndësishme që ky besim të mos dështojë", tha Van der Belen.

/Ora News.tv/