Fondet publike për financimin e kinemasë së të rinjve janë shtuar ndjeshëm vitet e fundit. Kush fiton? A ka transparencë? Çfarë tregojnë historitë e këtij brezi? Pse u mungon çmenduria në kuptimin për të sjellë në ekran me guxim histori njerëzore dhe në një formë të re?

Është rritur pjesëmarrja femërore, po a ka të reja përtej thirrjes gjinore kjo lloj kinemaje.

“Arkapia” e mbyll sezonin me këtë diskutim. Të ftuar: Ilir Butka, Anxhela Çikopano dhe Eno Milkani.

/Ora News.tv/