Apple do të mbyllë hapësirën që lejon agjencitë e zbatimit të ligjit që të hyjnë në përmbajtjen e një iPhone pa patur fjalëkalimin. Ndryshimi do të vijë me një përditësim të sistemit operativ iPhone dhe iPad iOS. Pasi defekti është të mbyllet, porta e quajtur ‘Rrufeja e telefonit’ nuk do përdoret më për të hyrë në pajisje.

Apple në një deklaratë përsëriti respektin maksimal për zbatimin e ligjit. Qëllimi i përditësimit nuk është të pengojë përpjekjet e tyre për të bërë punën e tyre, por të ndihmojë klientët të mbrojnë veten kundër hakerëve, vjedhjes së sigurisë dhe ndërhyrjes në jetën privat".

/Ora News.tv/