Apple dhe Samsung kanë përfunduan betejën e tyre epikën shtatëvjeçare për lidhur me çështjen e patentave.

Të dy kompanitë ranë dakord për një zgjidhje e betejës ligjore, sipas dokumenteve të gjykatës të paraqitura të mërkurën, por nuk i zbuluan kushtet.

Marrëveshja zgjidh një mosmarrëveshje që filloi në vitin 2011 kur Apple akuzoi Samsung (SSNLF) për kopjimin e dizajnit të iPhone dhe veçoritë e softëare.

Në maj një juri vendosi se Apple duhej të dëmshpërblehej me 539 milionë dollarë, duke lënë Samsungin me një bilanc të papaguar prej 140 milionë dollarë që i detyrohej Apple.

Me zgjidhjen e mosmarrëveshjes të mërkurën nuk është e qartë se sa është shuma që Apple do të marrë, nëse do të marrë.

Kontestimi i çështjes i kushtoi dy krijuesve më të mëdhenj të smartfonëve në botë qindra miliona dollarë dhe rezultoi me disa vendime e apele. Në vitin 2012, një juri vendosi që Samsung duhet ti paguante Apple më shumë se 1 miliard dollarë për kopjimin e veçorive të ndryshme hardëare dhe softëare të iPhone dhe iPad.

Një gjyqtar federal më vonë e uli dënim me 450 milionë dollarë.

Lufta e tyre përfundimisht u dërgua në Gjykatën e Lartë, e cila në vitin 2016 shfuqizoi vendimin e Gjykatës së Apelit që Samsung duhet të paguajë 399 milionë dollarë për shkelje të patentës. Gjyqtarët dërguan çështjen në gjykatën e ulët për të zgjidhur dënimin financiar.

"Nuk ka të bëjë me paratë. Apple ka ndezur revolucionin smartphone me iPhone dhe është një fakt që Samsung kopjoi qartë projektin tonë. Është e rëndësishme që ne të vazhdojmë të mbrojmë punën dhe novacionin e kaq shumë njerëzve në Apple,"-tha kompania në atë kohë.

/Ora News.tv/