Antibiotikët janë medikamente të cilët vrasin bakteret, por përdorimi pa kriter i tyre përbën rrezik për shëndetin.

Për të folur për këtë, në emisionin "Diganozë" me Freskida Milotin ishin të ftuar Presidentja e Urdhrit të Farmacistëve të Shqipërisë, Diana Toma dhe Prof. Dr. Ledjan Malaj shef i Departamentit të Farmacisë, në Fakultetin e Mjekësisë në Universitetin e Tiranës.

Ata flasin mbi rezistencën ndaj antibiotikëve, rreziku që shkakton përdorimi pa kriter i tyre dhe sensibilizojnë për përdorimin të saktë të antibiotikëve. Njëkohësisht gjatë bisedës tregohet përqinda e rasteve, kur antibiotikët marren pa recetë mjekësore.

/Ora News.tv/