Ambasadorja gjermane, Susane Schutz, në një postim në fb shkruan se këtë javë jemi përpara vendimesh të rëndësishme në kuadër të reformës shqiptare në drejtësi - një prej prioriteteve kyç në përafrimin e Shqipërisë me BE-në.

Për diplomaten gjermane, zgjedhjet e anëtarëve të Këshillit të Lartë të Prokurorisë dhe Këshillit të Lartë të Drejtësisë janë gurë të rëndësishëm kilometrazhi në rrugën drejt një sistemi të pavarur, profesional dhe efektiv drejtësise.

"Unë jam e bindur se Shqipëria ka tanimë mundësinë të konsolidojë shtetin ligjor dhe besimin në drejtësinë e saj" shprehet ajo.

/Ora News.tv/